Hart voor Moeders met Zorgenkindjes

Hart-voor-Moeders-met-Zorgenkindjes
Hart voor moeders met zorgenkindjes is een organisatie die wij opgericht hebben voor moeders met kinderen met extra zorg ongeacht welke zorg kinderen hebben. 
Het hebben van een kindje met extra zorg kan heel intensief zijn en je wereld om je heen kan helemaal wegvallen waardoor je het gevoel hebt dat je alleen op de wereld bent.
Maar in feite zijn er enorm veel vrouwen die in deze schoenen staan en wij zetten ons in voor deze doelgroep.
Samen met de hulp van veel lokale bedrijven hebben we 2 keer een groot evenement opgezet waarbij moeders met zorg intensieve kinderen helemaal kosteloos in de watten gelegd worden.
Een dagje geen zorgen!


HOE WIJ ZORGOUDERS WERDEN. 
10 mei 2010, De dag dat wij ouders werden van onze zoon Dean een dag vol vreugde veranderde al snel in een zeer gespannen en stressvolle situatie.
Het ging niet met onze zoon zoals het hoorde en mijn gevoel schreeuwde aan alle kanten dit is niet goed, het gaat niet goed.
Maar ondanks dat zijn start onrustig was en hij moeite had met drinken en op gewicht blijven gaven ze aan dat er echt niks mis was met onze zoon.
Ik als kersverse moeder zijnde geloofde de artsen en het consultatie bureau en negeerde de alarmbellen in mij. Ik dacht ik ben een moeder zonder moeder gevoel want ik voel iets anders dan de profesionals zeggen.
De situatie verbeterde niet Dean huilde dag en nacht en na 8 maanden gaven we aan jullie moeten echt verder kijken dit kan niet goed zijn er is iets mis met hem.
We werden opgenomen in een ziekehuis in Nieuwegein die begonnen direct met het huilbaby proces een ziekehuis opname waarbij de ouders rust en regelmaat geleerd wordt en gekeken wordt naar de signalen van het kind.
Daar kregen we te horen dat we hem over voede en geen voeding meer mochten geven als hij niet wilde en het huilen stopte......
Dit versterke mijn gevoel dat ik een slechte moeder was ondanks dat ik van binnen voelde dat mijn zoon niet kon eten en drinken zoals het moest.

ALLEEN IN DE WERELD. 
Maar na een jaar overal gehoord te hebben dat ik gestrest was en dat overbracht enz geloofde ik de artsen, familie en vrienden en voelde ik mij heel alleen en onbegrepen, want iets diep in mij zei dit is niet goed.
Voor mijn gevoel stond ik alleen in de wereld. 
Want wat ik ook zei het gaat niet goed zo hoort het niet ....niemand geloofde me.

INEENS GING HET SLECHT......
Twee maanden na de opname ging het echt niet goed. Het huilen was minder maar Dean was van een volle baby naar een uitgemergeld babytje gegaan in twee maanden tijd. 
Daar bovenop begon hij ziek te worden ,ontstekingen, koorts en huilde dag en nacht en we kwamen in een sneltrein terecht.
Ik besefte me dat ze grove fouten hadden gemaakt, ik wist niet wat mijn zoon had maar wist wel dat hij iets had en liet me niet meer wegsturen.

DE GEBOORTE VAN EEN MAMA BEER.
Vol woede en wanhoop ben ik met hem naar een andere huisarts gegaan deze nam me direct serieus en toen ging het balletje aan het rollen.
Onze zoon had medische zorg nodig en in mij was een gevoel ontwaakt , iets waarvan ik niet wist dat het bestond.
Ik luisterde naar mijn gevoel en heb later samen met mijn man het ziekenhuis aangeschreven en het consultatie bureau.
Door hun toedoen was de gezondheid van onze zoon ernstig achteruit gegaan. We konden meteen op gesprek komen en we hebben excusses gekregen en desbetreffende artsen hebben echt berouw getoont en het hele huilbaby proces is toen aangepast.

En ik heb geleerd dat elke moeder WEET wat er is diep van binnen zit , dat daar een gevoel zit wat haarfijn alles aanvoelt.

FAMILIE EN VRIENDEN.
Ook nadat we de juiste team op ons pad kregen, hadden we lang geen diagnose en de eerste 4 jaar zagen andere mensen niks aan hem. 
Dean kon niet slapen en niet gewoon eten en had verre weg niet de energie die gezonde kinderen hadden.
En een heel pittig karakter .Hij heeft het karakter ,hij heeft een sterke eigen wil, een die echt heeft moeten vechten vanaf de dag dat hij geboren is. 
En de maatschapij is niet gebouwd op deze kinderen.Zo weren we steeds meer geisoleerd van familie en vrienden.
We kregen de opmerkingen hoe doen jullie dat als hij straks 16 is, geef hem maar aan mij dat heb ik hem zo af geleerd of juist bij mij eet hij wel hoor. 
Het was een continu gevecht tegen de buitenwereld zelfs op school liepen we er tegen aan.
En weer voelde ik me alleen en onbegrepen .Niet dat ik er op dat moment wakker van lag want we waren druk bezig hem stabiel te houden zelfs met de sonde voeding die hij kreeg was dat heel pittig. We zaten veel in het ziekenhuis bij therapeuten waar we een grote band mee opgebouwt hebben. 
En de band met familie en vrienden kwam onder spanning te staan en langzaam aan verwaterde er veel overal eindigde veel in discussies en daar hadden we genoeg van.
Ook waren we 24/7 bezig met de intensieve zorg die Dean nodig had en langzaam aan verwaterde veel contacten in ons leven. 
Mijn werk mijn passie was mijn tweede kindje, gelukkig kon ik dit blijven uitvoeren omdat Dennis in 5 ploegen werkte.

LADY'S NIGHT BIJ DE SLEUTEL IN MAREN KESSEL.
We waren veel thuis werkte en zorgde en toen kwam Claudia van De Sleutel voor haar nagels en vroeg of ik op de lady's night bij hun wilde staan.
Dat heb ik gedaan en toen de dag aanbrak van de lady's night kwamen we erachter dat het ziekenhuis weer een medische misser had gedaan en onze zoon snel een ingreep moest krijgen. Ik heb de hele dag gehuild en savonds mezelf bij elkaar geraapt en we zijn gegaan.
Die avond er even uit zijn in de beauty industrie was geweldig .Ik heb jaren niet zo gelachen , ik kwam thuis en zei ik ga zorg moeders bij mij in de salon in de watten leggen.

HART VOOR MOEDERS MET ZORGENKINDJES.
Ik besefte me al snel dat ik niet de enige was die hier tegen aan liep.
Er waren zoveel moeders als mij die zich onbegrepen voelde, verdriet hadden door wat de omgeving zei, moeders die moesten vechten voor de dingen waarin ze geloofde en savonds of in de douche hun tranen de loop lieten omdat buiten de zorg van kindje hun verstoten worden ,niet geloofd worden door de meest dierbare mensen in hun omgeving.
Maar ook met volslagen vreemde discussies aan moeten gaan op verjaardagen met mensen die geen idee hebben waar ze over praten.
Ik wilde me gaan inzetten voor deze moeders en niet alleen wilde ik ze mooie nagels bieden of een ontspannende massagemanicure geven maar gewoon echt een hart onder de riem steken dat ze niet onzeker moeten zijn, dat wat ze voelen echt is en zij de moeder zijn hun beslissen punt geen discussie over mogelijk.
Ik wilde een dag moeders even hun zorgen laten vergeten.

EN TOEN SLOEG OSS EN OMSTREKEN DE HANDEN IN ELKAAR.
De volgende dag ging ik weer aan het werk en vertelde vrolijk mijn idee tegen mijn klanten en voor ik het wist zeiden mijn klanten uit de beauty industrie dat hun ook mee wilde doen.
Andere klanten boden donaties aan van hun bedrijf en voor ik het wist ging het vuurtje aan het rollen.
Claudia van De Sleutel in marenkessel bood hun zalencentrum samen met haar ouders aan.
En voor ik het wist was Hart voor moeders met zorgenkindjes een groot evenement geworden voor moeders uit de hele benelux.
We hebben 2 keer een heel groot evenement kunnen organiseren waarbij allemaal lokale bedrijven klaar stonden om moeders kosteloos geheel gratis in de watten te leggen.
Het was werkelijk ongelooflijk hoeveel bedrijven ons steunde.

EN TOEN WAS HET MOMENT DAAR.
Onze eerste keer, alle bedrijven stonden klaar en ik dacht nou dit is het, nu komt er geen een moeder.
We hadden enorm veel aanmeldingen op onze fb pagina maar stel nu dat er niemand kwam.
Ineens zei mijn zus he ik zie mensen, veel mensen!
De parkeerplaats stond vol zelfs bussen met moeders kwamen uit nederland en belgie en duitsland.
Het was een waar succes en we hebben enorm veel geleerd. 

WE STONDEN IN 9 KRANTEN EN WAREN OP TV EN DE RADIO.
We hebben enorm veel aandacht van de media gehad en we zijn dan ook enorm dankbaar voor alle bedrijven en vrijwilligers die voor ons klaar stonden om dit mogelijk te maken samen met ons.
Er waren zoveel bedrijven van masseuses tot pedicure tot make-up lessen en meditatie groepen maar ook kappers en nagelstylistes en nog veel meer.

Binnenkort komt er op de site een kopje met samen staan we sterk waarin we alle bedrijven die ons door de jaren heen gesteunt hebben melden zodat iedereen kan zien welke bedrijven een fantastich goed hart hebben.  Hulp nodig?

Hulp nodig?

 Stuur een Whats app 06-14353262